Kuantum fizik alanında yapılan birçok araştırma sonucu “Teşekkür” sözcüğünün varlık üzerinde çok olumlu etki yaptığını biliyoruz.
Suya teşekkür edildiğinde oluşan kristal taneciğinin güzelliği göz kamaştırıcıdır.
Dünyamızın, vücudumuzun neredeyse % 80’ni su oluşturmaktadır. Soluk alıp verdiğimiz havanın su buharcığının gaz formu olduğunu düşündüğümüzde, “Teşekkür etmenin” tüm insan, hayvan, bitki ve doğamızın üzerinde bıraktığı etkiyi imgeleyebilmek müthiş bir duygudur!
Burada önemli olan bir diğer konu ise yapılan teşekkürün kişinin kendi dilinde olması. Çünkü teşekkür ederken önce “var olma” bilincinde olmalıyız.
Aşağıdaki sözcük dizisinden size yakın, sempatik gelenden birini ya da bir kaçını seçebilirsiniz. İsteyen kendi diline çevirip söyleyebilir.
Varlığıma ve mutluluğuma müteşekkirim.
Tüm sevdiğimin varlığına müteşekkirim.
Mutluluğuma müteşekkirim.
Tüm sevdiğimin mutluluğuna müteşekkirim.
Varlığıma, tüm sevdiğimin varlığına ve mutluluğuna müteşekkirim.
Mutluluğuma, tüm sevdiğimin, tüm evcimenin mutluluğuna müteşekkirim.
………. varlığına müteşekkirim. (Anne, baba, eş, çocuk, kardeş, sevgili, arkadaş, evcimen, sevdiğiniz ne varsa onun için söyleyebilirsiniz.)
Uygulama :
Seçilen teşekkür tümcesini üst üste 21 ya da 28 kez tekrar etmek, ortamdaki olumsuz enerjinin azalmasına, yarım saat gibi bir aralıkta tekrarlandığında ise olumlu enerjinin ortamda artmasına katkı sağlayacaktır. (21 ya da 28'den fazlada istediğiniz gibi söyleyebilirsiniz.)
Çocuğunuz, eşiniz ya da bir sevdiğiniz eve gergin mi geliyor?
Üzerinizde bir gerginlik veya enerji düşüklüğü mü var?
Uykuya dalmakta güçlük mü çekiyorsunuz?
Evdeki kedi, köpek, kuş, … gibi evcimen gergin, hırçın mı?
Dışarıdaki kedi, köpek, kuş, … gibi evcimen çok mu bağırıyor, gergin mi?
Bu gibi durumda düzenli şekilde söylemeye devam ettiğinizde ortamın, çevrenizin sakinleştiğine tanıklık edebilirsiniz.
Açıklama:
Müteşekkir olmak : Kalpten gelen, samimi, içten teşekkür demektir.
Evcimen : İnsan ile duygusal iletişim kurabilen hayvandır. Kedi, köpek, at, tavşan, kuş, fare, kirpi, büyük baş, küçük baş, balık ve daha pek çok hayvan insan ile duygusal iletişim kurabildiğinden onlara evcimen denir. İnsan ile duygusal bağı olmayan algısal ve sezgisel hayvan türü çoğunluktadır. Genelde yer altında yaşayan türler, börtü böcek duygusal bağ kuramaz. Evcimen için de teşekkür sözel çalışması yapmak daima doğanın ve insanın yararınadır.