İçerisinde ; Pro A (Beta karoten), A (Retinol), B2 (Riboflavin), B3 (Niasin), B5 (Pantotenik asit), B6 (Piridoksin),  B7 (Biotin /H vitamini), B9 (Folat diğer adı folik asit), B 10 (PABA), B 11 (folik asit alt grubu) B12 (Kobalamin), C (Askorbik asit), E (Tokoferoller), F (Alfa Linolenik Asit –ALA, Linoleik Asit –LA), K1 (Filokinon), K2 (Menakinon), P (Flavonoid grubu) vitamini, Omega 3 ve Omega 6, magnezyum, kalsiyum, selenyum, demir, çinko, sodyum, potasyum, manganez, bakır, krom, bor, birçok amino asit türü, diğer mineral ve bileşikler bulunan Dünya’nın en besleyici meyvelerinden biridir.

Bedeninizdeki tüm hücreleri tepeden tırnağa besler, onarır, gençleştirir ve korur.

İçerik olarak yer fıstığına çok benzer. Yer fıstığının insan bedeni üzerindeki etkisinin benzerini yapar. Ancak arada bazı küçük farklılıklar vardır. Bunlar ;

Yer fıstığı erkek hücrelerinde daha etkiliyken, fındık kadın hücrelerinde daha etkindir. Bu durum badem içinde geçerlidir. Susam erkekte de, kadında da benzer etkiyi gösterir.

Yer fıstığı erkeklerde daha çabuk yağ yakarken, fındık kadında daha çabuk yağ yakar. Bu nedenle ; yer fıstığı erkeklerde kalp ve damar hastalıkları ile kolesterole daha iyi gelirken, fındık benzer etkiyi daha çok kadınlarda gösterir.

Beyin sinir hücrelerinin çalışması, bilişsel ve düşünsel etki erkekte de kadında da aynıdır.

Tiroit fonksiyonlarının iyileştirilmesinde fındık + kayısı çekirdeğinin birlikte yenmesi bademe eş değerdir.  

Erkek üreme sağlığında yer fıstığı ve susamın tek başına + üzümsü meyve, dutgiller ya da bal ile birlikte kullanılması yeterliyken, fındığın yanına biraz kabak çekirdeği eklenmesi iyi olur.

Kadın üreme sağlığında fındık + üzümsü meyve, dutgiller ya da bal yeterlidir.

Peki kuruyemişlerle  üzümsü meyve, dutgiller ya da bal birlikte mi yenilmeli? Evet.

Bu konuyu şöyle özetleyelim ;

Kuruyemişler karbonhidrat ve yağ açısından zengindir. Yani yakıt + sentezleme, bakım, onarım ve yenileme.

Günlük olarak kuruyemişleri güzelce yiyorsunuz, ayrıca günlük yiyeceklerinizi de özenle yiyor ancak sağlıklı şeker yemiyorsunuz. Ne olur? Rahatsızlanmaya başlarsınız ve bu rahatsızlıklarınız gittikçe artar. Evet, sağlıklı şeker alamayan bedende bir takım rahatsızlıklar görülmeye başlar. İstediğiniz ölçüde dışarıdan ek besinler alın! Ne yerseniz yiyin rahatsızlıklarınız devam eder. Bağışıklığınızı yeterince yükseltemezsiniz, yaşlanma sürecinizi yavaşlatamazsınız.

Araba gibi düşünün! Yakıt var, yağ var ancak akü yok! Aynısıdır…!

Peki kuruyemişlerde ya da diğer baklagil ve bitkilerde şeker yok mudur? Vardır. Bitkilerdeki şeker yani şeker ve alt türevleri bitkinin kendi sağlığı ve gelişimi içindir. İnsan kalbi ve beyni için daha fazla sağlıklı şekere ihtiyaç duyulur.

Bundan dolayıdır ki; Anadolu’da öğünlerde, sofralarda ya da sonrasında, beslenmedeki eksikliği tamamlamak için  “Çay + Çerez Kültürü” vardır.

Bu nedenle kuruyemiş yerken, öğünlerinizde beslenirken sağlıklı şeker çok çok önemlidir! İsterseniz  Beslenmek Terapisine – KARNİÇE’ye bir göz atın.

Kronik rahatsızlıklarınız, baş ağrınız, kronik yorgunluk ve bitkinlik, sık sık baş dönmesi, kalitesiz uyku, soluk alıp vermede yetersizlik, nedensiz çarpıntı, stresle başa çıkamamak gibi durumların başlıca nedeni ; sağlıklı karbonhidratı yani kuruyemiş, sağlıklı şeker yani üzüm ve üzümsüler, dutgiller veya gerçek balı yeterince yememenizden + yeterli su içmemekten kaynaklanır! Tabi ki ; eksi (-) yani negatif alan ve enerjilerinin etkisini de unutmamalıyız! Bundan dolayı özellikle Temizlik Terapisi - BARÇE ve diğer terapileri düzenli yapmak önemlidir.