İçerisinde ; Pro A (Beta karoten), A (Retinol), B2 (Riboflavin), B3 (Niasin), B5 (Pantotenik asit), B6 (Piridoksin), B7 (Biotin /H vitamini), B9 (Folat diğer adı folik asit), B 10 (PABA), B 11 (folik asit alt grubu) B12 (Kobalamin), C (Askorbik asit), E (Tokoferoller), F (Alfa Linolenik Asit –ALA, Linoleik Asit –LA), K1 (Filokinon), K2 (Menakinon), P (Flavonoid grubu) vitamini, Omega 3 ve Omega 6, magnezyum, kalsiyum, selenyum, demir, çinko, potasyum, manganez, bakır, krom, bor, teobromin, L-Karnitin, L-Arginine, birçok amino asit türü, diğer mineral ve bileşikler bulunan Dünya’nın en besleyici meyvesinden biridir.
İçeriğinden de anlaşılacağı üzere ; başta kalp ve beyin hücreleri olmak üzere bedendeki tüm hücre dokusunun sağlıklı beslenmesinde büyük rol oynamaktadır.
L-Arginine ve L-Karnitin açısından çok zengindir.
Günlük beslenmenize çiğ badem eklediğinizde ; (Ölçüsünü Beslenmek Terapisi–KARNİÇE’de bulabilirsiniz)
Bedeninizdeki tüm hücreleri tepeden tırnağa besler, onarır, gençleştirir ve korur,
Kalp ve Beyin’deki sinir hücreleri ile Glia hücrelerinin fonksiyonlarını artırır,
Kanın kalitesini ve dolaşımını artırır,
Kanser önleyicidir,
Günlük önerildiği şekilde badem + birkaç salatalık + mercimek yiyorsanız deri, saç, kas, kemik, dişiniz için yeterli magnezyum, kalsiyum, potasyum, manganez, selenyum ve E ve F vitamini alıyorsunuz demektir. Ayrıca bunları takviye olarak kullanmaya ihtiyacınız yoktur!
Bedeniniz ; karbonhidrat, protein, vitamin, mineral, enzim, bileşik, … gibi ihtiyaç duyduğu maddeleri yediğiniz doğal gıdalardan alır. Sağlıklı bir bedenin doğal gıdayı işleme oranı % 95 iken, sağlıksız bir bedenin doğal gıdayı işleme oranı % 55’lere düşer,
Ancak takviye ürünler sentetik olduğundan sağlıklı bir beden en fazla % 40’nı kullanabilir. Bedeniniz diğer kalan kısmını kullanabilmek için enerji tüketir, atık maddeleri de atmak için çok çabalar ve bir bölümünü de atamaz biriktirir! Bu da sizi gittikçe sağlıksız yapar!
Yani sağlığınız için kullandığınız ve birçok para verdiğiniz ürünlerin yerine evinize, ailenize, çocuklarınıza biraz daha badem alsanız sağlığınıza kavuşmaya başlarsınız!
Badem ; hücrelerinizdeki yağın yakımını kolaylaştırır! Bademi, üzüm çeşidini, salatalığı, ıspanak ve mercimeği düzenli yiyenlerde ne kilo problemi olur, ne de bedenlerinde selülit!
En doğal ve sağlıklı yağ yakıcı ve işleyicidir badem!
Biraz domates + yeşil soğan salatası, yanına biraz üzüm (üzümsüler ) + badem teninizi pürüzsüzleştirir, gençleştirir, yaşlanmasının önüne geçer!
Kalbe, beyne, tüm organlara, bedendeki tüm sistemlere etkisini detaylı araştırın!
Dünya’daki en kaliteli badem çeşidi Anadolu’dadır. Başka ülkeler ülkelerindeki yaban bademlerini bile yere göğe sığdıramazken, ülkemizde badem ağacının değerinin bilinmemesi gerçekten acıdır! Ayrıca ; son dönemde badem ve kayısı çekirdeğindeki siyanürden bahsedilmektedir. İnsanlar siyanürü duyar duymak irkiliyorlar. Neden? yeterince bilgilerinin olmamasından. Bitkisel siyanür diye bir kavram vardır. Ve bu siyanür neredeyse tüm çekirdeği odunsu kabuklu olan bitkilerin bünyesinde bulunur. Bitkilerin de kendilerine zarar verebilecek böceklere, virüs, mantar, bakterilere karşı savunma sistemleri vardır. Bitkisel siyanür ile madensel siyanür bileşiği arasında çok fark vardır. Ancak; bu tür haberleri özellikle medya da çokça yayarlar ki, bizler bademleri, kayısıları, erikleri yemeyelim de durmadan ihraç edelim. Sonra da badem ile kayısı çekirdeğiyle kıyaslanamayacak olan kajuyu bol bol yedirsinler bize, longanı, durianı, mangoyu ve çeşit çeşit tropikal meyvelerin ticaretini yapan tüccarlar yine para üzerine para kazansın!!! Ülkemizin zenginliklerine sahip çıkalım bu saydıklarım bademin yerini tutmaz!!!
Besleyicilik olarak zeytinden daha öndedir. Anadolu’da yetişen birçok badem türünün besin değeri kakao çekirdeğindeki besin değerinden yüksektir!
Çocuk edinmek isteyen eşler, çocukları olmadan badem + üzüm + yeşil soğan kürü yapmalıdır! Yani öğünlerine ilave etmelidir.
Anne gebe olduğunda ve bebeğine süt vermeye devam ettiği sürece de badem yemeye devam etmelidir. Süt ememeyen ya da annesiz bebeklere, badem sütü yapılarak günlük olarak verilmelidir
Sağlıklı badem sütü yapmak için ;
200 gr çiğ bademi öğütücüde öğütün. Öğütücüsü olmayanlar temiz bir tahta kapta döveçle iyice ezebilir. İçine 2 su bardağı sıcak su katıp, normal ateşte cam ya da toprak bir kapta 1,5 dk. kaynatın. Ilıdıktan sonra süzün. Annesiz ya da süt emmeyen bebeklere sabah – akşam 1’er küçük çay bardağı ölçüsünde verebilirsiniz. Badem sütünü buzdolabında saklayabilir, ihtiyaç duydukça taze olarak yapabilirsiniz.
Bebeğin bademe alerjisi olup olmadığını tespit etmek yerinde olur. Bunu anlamanın yolu; badem sütü verildikten 5-10 dk. içinde bebekte kusma ya da fazla hıçkırık oluyorsa badem sütüne alerjisi olduğunu düşünebilirsiniz. Bu durumda badem sütünü vermeyi bırakın!
Kuruyemişler ; kavrulduğunda, paketleme aşamasında içine bir takım kimyasal maddeler eklendiğinden yararı azalır. Çiğ ve taze yemek daima daha yararlıdır.
Badem alerjisi çok sık görülmez ancak fazla yenildiğinde alerjik tepki gösterebilir. Yetişkin bir kişi (60-80 kg) için ; bir öğünde ortalama 20-25 tane yeterlidir.